menu
Word Lid
Persmededeling: Vlaams Belang Turnhout eist ontslag van schepen Francis Stijnen na ontdekken gat van 26 miljoen euro

[PERSMEDEDELING] Vlaams Belang Turnhout eist ontslag van schepen Francis Stijnen na ontdekken gat van 26 miljoen euro

Vandaag raakte bekend dat de stad Turnhout een ‘rekenfout’ van 26 miljoen euro heeft gemaakt bij het opmaken van de meerjarenplanning voor de volgende 6 jaren. De fout zou zich manifesteren in een sterk onderschatte personeelskost.

Op een speciaal bijeen te roepen gemeenteraad die zal plaatsvinden op 10 februari zal het College van Burgemeester en Schepenen vragen om dit bedrag te recupereren via de eerder voorziene reserve voor de pensioenfondsen. Momenteel kan men zelfs niet garanderen dat andere elementen van de meerjarenplanning correct zijn.

Voor het Vlaams Belang zijn fouten van dergelijke omvang onaanvaardbaar. Niettegenstaande de beslissing van het schepencollege om een extern consultancybureau aan te stellen die de gehele meerjarenplanning moet doorlichten, eisen wij dan ook het ontslag van Francis Stijnen (CD&V) die als schepen van financiën de politieke verantwoordelijkheid draagt, te meer omdat hij tegen de fundamentele kritieken van het Vlaams Belang tijdens de gemeenteraad van december deze meerjarenplanning als sluitend en correct heeft verdedigd.

Reccino Van Lommel
Fractievoorzitter Vlaams Belang Turnhout
Federaal volksvertegenwoordiger


ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF