menu
Word Lid
Persmededeling: N-VA is opnieuw de gangmaker voor links en dus meer van hetzelfde

Persmededeling Vlaams Belang Turnhout

N-VA is opnieuw de gangmaker voor links en dus meer van hetzelfde


Het Vlaams Belang stelt in Turnhout vast dat N-VA het grootste gedeelte van de oude, afgestrafte coalitie opnieuw in het zadel hijst. Dat deed N-VA al een keer doordat ze na de onbestuurbaarheid in 2013 naar de oppositie verhuisde. Nu doet ze dat zelf en bewust door actief het voortouw te nemen in de onderhandelingen voor een nieuwe coalitie.

Hiermee wordt het signaal van de kiezer, die duidelijk koos voor een nieuw en rechts beleid in Turnhout, volledig genegeerd. De grote steun voor het Vlaams Belang was daar het meest zichtbare teken van. N-VA is een politieke kameleon, die zich voor de verkiezingen profileerde als een rechts alternatief tegen de oude meerderheid en vandaag de leiding neemt van een coalitie waarin die oude meerderheid fors vertegenwoordigd blijft. Wie neemt N-VA vandaag nog ernstig? Het blijft overigens de vraag hoe Paul Van Miert dit gaat uitgelegd krijgen aan zijn overwegend rechtse achterban.

Veel Turnhoutenaren reageren verontwaardigd en voelen zich bedrogen, en vragen ons een harde oppositie te voeren tegen deze gang van zaken. Dat zal het Vlaams Belang ook doen. Wij blijven aan de kant van onze kiezers staan. Dat is altijd zo geweest en dat zal ook zo blijven.

De kiezer werd al vaker voor de gek gehouden in Turnhout, maar vandaag bereikt men hiermee een absoluut dieptepunt. We krijgen in Turnhout dus meer van hetzelfde. Het vertrouwen van de burger in de Turnhoutse politiek krijgt hiermee nog een grotere deuk. Dit heeft Turnhout niet verdiend, en de vele duizenden kiezers die smeekten om verandering nog minder.


Reccino Van Lommel

Lijsttrekker en fractievoorzitter VB


ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF