menu
Word Lid
Persmededeling: Een hart voor onze mensen, ook in Turnhout!

[PERSMEDEDELING] Een hart voor onze mensen!

Terwijl er steeds meer wordt bespaard op de kap van onze mensen, blijft de migratiegeldkraan wagenwijd open staan. Het aantal mensen dat moeite heeft om de eindjes aan elkaar te knopen, is de afgelopen jaren fors gestegen. Turnhout behoort als kleinste centrumstad tot de top als het gaat om de armoedecijfers.

Schoolfacturen, het lidgeld voor de sportclub, kledij,… Voor steeds meer mensen wordt het een haast onoverkomelijke zaak.

Het recente bericht dat de gemiddelde rusthuisfactuur zo’n 500 euro hoger ligt dan het wettelijk pensioen, is wraakroepend. Is er immers iets schandaliger of iets grotesker dan een overheid, die degenen die ons sociaal model met bloed, zweet en tranen hebben opgebouwd, aan het einde van de rit ‘bedankt’ met een onbetaalbare levensfactuur?

In het licht van de fors oplopende asiel- en immigratiefactuur – goed voor miljarden euro’s – stelt zich hoe langer hoe meer de vraag of onze overheid ook maar enige notie heeft van rechtvaardigheid. Denk maar aan de lange wachtlijsten voor onze mensen in rusthuizen, sociale woningen en instellingen voor andersvaliden. Ook in Turnhout gaat men lichtzinnig om met OCMW-steun aan vreemdelingen, terwijl onze mensen in de kou blijven staan. Zo worden in onze stad onder meer zonder enige problemen schoonheidsoperaties van asielzoekers en toelagen voor kinderopvang van vreemdelingen waarvan beide ouders niet werken met de glimlach betaald. Dergelijke toestanden zijn schering en inslag in onze stad.

Als sociale volkspartij zijn wij van mening dat wij allereerst solidariteit moeten tonen met onze gemeenschap, met de bouwers van onze sociale zekerheid. Dat heeft niets met egoïsme, maar alles met realisme en langetermijnvisie te maken. Want indien men het huidige pad verder volgt, zal er weldra geen sociale zekerheid meer zijn.

Om die solidariteit met onze mensen te onderstrepen en hen een hart onder de riem te steken, deelt het Vlaams Belang zaterdag een snoepje en een foldertje uit in de Turnhoutse Gasthuisstraat. Een klein gebaar, maar een sterk signaal dat wij voor onze mensen op de bres blijven staan.

Reccino Van Lommel
Fractievoorzitter Gemeenteraad
Federaal volksvertegenwoordiger
0499/31.54.57

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF